Mesajul a fost trimis cu succes. In cel mai scurt timp posibil va vom contacta. Va multumim.

Eroare. Va rugam completati formularul de contact din nou. Va multumim pentru intelegere.

Pe cine sa aleg cameraman de nunta?

Pe cine sa aleg videograf/cameraman de nunta?

Ma simt dator fata de voi si fata de mine sa scriu acest articol.

Pe cine aleg cameraman de nunta?

Majoritatea videografilor din Romania (adica 70-80%) investesc aproximativ 3-4 zile intr-un eveniment de nunta. Asta se traduce in 36 de ore de munca: aproximativ 20 de ore la eveniment (1 zi) si 16 ore de editare (2 zile).

Noi cei de la Be Fabulous investim doua saptamani in evenimentul dumneavoastra (uneori chiar trei) si mergem minim doi oameni la eveniment.

 

De ce minim doi oameni? Pentru ca iubim ceea ce facem, suntem pasionati, investim suflet si daruire. Pentru asta am fost creeati: sa va ajutam sa aveti cele mai frumoase momente inregistrate cat mai bine posibil.
Atunci cand se filmeaza in minim 2 camere  montajul final este mai placut ochiului si nu este plictisitor. Cand se schimba imaginea dupa o camera pe alta este mai incitant si se pot acoperi mult mai multe aspecte din eveniment. In doua camere se poate acoperi foarte usor eventualele scapari aparute de-a lungul filmarii evenimentului si se poate creea ceva artistic, cinematografic.

 

Un alt aspect important este pregatirea lui. Cat de bine filmeaza si monteaza. In ziua de astazi cand tehnologia este din ce in ce mai accesibila diferenta cea mai mare o fac abilitatile si cunostintele acumulate de catre un videograf. La ce bun sa ai un echipament peformant daca nu stii cum sa il folosesti la valoare maxima?

Echipamentul este si el important dar nu atat de important cum este calitatea videografilor alesi. Un videograf bun poate face minuni cu un DSLR slab dar uneori daca lumina este slaba la restaurant  fara o camera performanta chiar si un videograf bun nu poate face supercalitate – nu are cum pentru ca nu il ajuta echipamentul.

 

In ultima vreme clientii ne intreaba daca filmam cu DSLR (Dslr-ul este o camera foto – calitate foarte buna a imaginii- imaginea arata ca un film). Vedeti dumneavoastra intrebarea este ceva de genul: aveti masina? Masinile se diferentiaza prin clasa, calitate si producator: Trabant, Dacia, BMW, Mercedes… Conteaza ce fel de DSLR se foloseste, conteaza obiectivele. Echipa Be Fabulous foloseste ceea ce trebuie. Daca doriti camere DSLR de calitate la eveniment tineti cont ca aparatele Canon trebuie sa aibe in model cat mai putine zerouri sau deloc. Pe langa camere si obiective conteaza si accesoriile folosite: monopod bun, trepied bun, Glidecam/Steadycam, macara. Un monopod slab va poate aduce in filmare foarte multe imagini tremurate care nu sunt placute. De ce investim? Pentru ca ne pasa, pentru ca ne implicam si ne dorim cea mai buna calitate posibila pentru noi si pentru clientii nostrii.

O alta intrebare: faceti foto si video? Un zugrav este si mecanic? Intrebarea este justificata din motive de pret. Clientii isi doresc un pret mic si este normal asta. Orice om doreste calitate si un pret cat mai mic.  Echipa Be Fabulous face doar VIDEOGRAFIE. Noi nu suntem fotografi. Noi suntem VIDEOGRAFI. Cred c aintrebarea corecta ar fi: pe cine ne-ati recomanda ca fotograf profesionist de nunta? Pentru partea de foto va putem recomandam cu placere fotografi profesionisti foarte buni cu care am colaborat excelent.

 

De ce imaginile noastre sunt altfel? In primul rand pentru ca avem binecuvantarea lui Dumnezeu. In al doilea rand pentru  ca avem experienta si abilitatile necesare si facem tot posibilul sa avem un rezultat cat mai bun.  In al treilea rand incercam sa ne ajutam clientii sa isi organizeze evenimentul, sa facem impreuna programul si sa alegem locatiile impreuna cu ei. Imaginile pe care le vedeti la noi nu se intampla pur si simplu. Dumnezeu ne ajuta sa luam deciziile cele mai importante si sa comunicam clientilor nostrii o parte din detaliile care fac dintr-un eveniment sa fie si sa arate FABULOS!

 

Concluzia? In spatele filmelor noastre este binecuvantare, pasiune si foarte foarte multa munca ;) .

 

Gaditi-va bine pe cine alegeti ca videograf sau fotograf pentru ca de el depind amintirile voastre. El este responsabil de calitatea materialului final. Uitati-va bine la portofoliul lui si vedeti daca va place ceea ce face si daca este pe stilul dumneavoastra. Nu este o regula dar de obicei cat dai atata face.

Poate ca nu aveti un buget foarte mare pentru foto sau video dar trebuie sa recunoastem ca oamenii gasesc finante pentru lucrurile care sunt importante pentru ei: un televizor mare, o masina frumoasa, o pereche de pantofi sau o geanta superba.

Nu spun ca aceste lucruri nu sunt importate dar ce va avea cu adevarat valoare peste ani? Cu siguranta timpul petrecut cu familia si amintirile voastre sunt valoroase si merita investit in ele.

 

Succes in luarea deciziilor importante :)

Contactati-ne acum pentru filmarea evenimentului dumneavoastra (click aici).

Va invitam sa vizionati un exemplu de filmare in 3 camere:

 

Comments

comments

April 2, 2014 - 2:53 am Modiegi - Multumim tare mult sunt sunt foarte "'faine'' ne plac, sper sa avem ocizaa sa iti multumim personal la vara aici intre ardeleni unde te integrezi de minune ).

Adresa dumneavoastra de e-mail nu va fi niciodata publicata sau folosita. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

*